ADVIES

Circuitbouw

Bij BMX Events kan je terecht voor advies ivm de aanleg van een BMX circuit.
Hierbij worden de meest recente UCI reglementen gehanteerd zodat uw circuit aan alle regels voldoet.
Dit kan gaan van het tekenen van een circuit, tot het opvolgen van de bouw en tot een gehele coördinatie van het project en de inplanting van alle andere faciliteiten die nodig zijn voor de organisatie van wedstrijden en trainingen.
Dit kan in samenwerking met overheden en gemeentes maar ook met lokale clubs.

Organisatie van een evenement

BMX Events heeft op alle niveaus ervaring met het organisatorische aspect van BMX wedstrijden gaande van Olympische spelen tot clubwedstrijden.
Er kan een concrete opvolging en coördinatie van uw evenement uitgewerkt worden.
Dit kan een volledige coördinatie van het evenement zijn tot het opvolgen van deelaspecten zoals sponsoring, VIP gebeuren, pers,…
BMX Events werkt een formule op maat uit voor uw organisatie.


Jaarplanning training

Een jaarplanning op maat kan gemaakt worden voor een groep van rijders waarbij jaardoelen en piekmomenten geïntegreerd kunnen worden.
Dit kan op maat van een BMX club of BMX team. Individuele programma's op personal training wordt niet aangeboden door BMX Events.


Bouw van een mini circuit

Voor de ontwikkeling van de breedtesport is de bouw van mini BMX circuits een absolute must.
Naar een voorbeeld van het Brits model, kan dit garant staan voor een zeer snelle en kwalitatieve stijging van het aantal BMX renners in België. Bovendien dragen de mini BMX circuit bij tot een zinvolle vrije tijdsbesteding van jeugd en tot een verbetering van de gezondheid. Dit kan gebeuren in een veilige en sociaal gecontroleerde omgeving.
BMX Events doet een totaalopvolging van mini BMX circuits met tekening en opvolging. Bovendien kan hier een trainersopleiding op maat aan gekoppeld worden. De bouw van een mini circuit is mogelijk op een beperkte oppervlakte en met een beperkt budget


Trainersopleiding

BMX Events kan voor je organisatie of club een trainersopleiding op maat uitwerken. Deze kan specifiek gericht zijn op BMX technieken maar ook op algemene coördinatie en uithoudingsvormen. De beginsituatie van de trainers wordt samen met uw besproken en de opleiding kan hierop aangepast worden.
Bovendien is er een keuze tussen een algemene aanpak met opleiding in theorie en praktijk sessies maar ook gerichte observaties en persoonlijke feedback behoren tot de mogelijkheden.
Het doel van de trainersopleiding is het verbeteren van het niveau van de trainingen.

Neem vrijblijvend met ons contact op voor meer informatie.